torsdag 3 december 2015

Jag vill inte prata om barn!

A: "Ska inte ni ha barn snart? Ni har ju varit tillsammans så länge."
B: "Ja, är ni inte sugna!?"
C: "Du hade blivit en sån bra mamma."

Konversationen ovan utspelade sig på jobbet igår och jag fick bita mig i kinderna för att inte börja gråta. "Nä, jag vill göra annat först!" svarade jag kort och ursäktade mig med att jag hade glömt göra en sak i tvättstugan. Där inne stod jag sedan några minuter och tvingade tillbaka tårarna.

Återigen förundras jag av hur klumpiga och ogenomtänkta kommentarer en del människor hasplar ur sig i tid och otid. Vem, med ett sunt sinne frågar arbetskamrater om de inte ska ha barn snart? Jag förstår inte.. kan man inte tänka steget längre innan man ställer en sådan personlig och ev smärtsam fråga? Det är ju inte så att jag frågar de som är singlar "Ska inte du skaffa en partner snart? Ja menar du har ju varit ensam såå länge nu." En del verkar tro att det är lika enkelt att skaffa barn som att skaffa hund.

1 kommentar:

  1. Åhh vad arg jag blir på sådana kommentarer.. dumma människor... Minns för något år sedan (tror det var ett tag efter jag fått reda på att jag inte kan bli gravid själv). Då diskuterade några kollegor (båda lite äldre)sina graviditeter som de haft (typ 20-30 år sen)... Sen var det något som hade upplevts jobbigt (kommer inte ihåg om det var att de inte fick sova på nätterna, eller att de kissade ofta, sak samma).. Sedan vände sig en till mig och sa på skämt.. "eller hur S....(Mitt namn)" Alltså bara pikade mig för att jag inte varit gravid.. Vet att jag blev så ledsen men häll det inom mig. Hade gärna haft de där "krämporna" de pratade om, bara jag hade haft en garanti på att jag får bli gravid och föda ett friskt barn...

    SvaraRadera